Cala-Gat-Mallorca

Cala-Gat-Mallorca

De Selectie van je vakantiehuis

leestijd | 3 min


Vanaf het moment dat je beslissing een vakantiehuis te willen kopen definitief is en het moment dat je een specifiek huis op het oog hebt doorloop je een aantal fases. Natuurlijk zijn die fases voor iedere persoon en situatie uniek maar er zullen ook onderling veel overeenkomsten zijn.


Beslissing 

In de eerste fase (beslissing) zet je de voordelen en nadelen van een eigen huis in het buitenland tegen elkaar af. Je bedenkt je waarom het zo leuk is een eigen fantastische plek onder de zon te creëren en deze plek precies zo in te richten als je zelf wil. Wat een vrijheid en plezier! Er staan natuurlijk ook verplichtingen en beslommeringen tegenover. Informeer eventueel bij vrienden of familie naar de ervaringen en overtuig jezelf. Zodra je de knoop hebt doorgehakt kom je in de fase van de oriëntatie.


Oriëntatie 

Tijdens de oriëntatie zijn eigenlijk 3zaken belangrijk. Type, locatie en budget. Waar moet je vakantiehuis aan voldoen en in welke plaats/regio wil je graag kopen? Hoeveel slaap- en badkamers heb je nodig? Koop je het huis op maat voor jouw gezinssituatie of net wat groter zodat je er ook gasten kunt verwelkomen. Ga je voor een grote tuin met zwembad of verkies je een appartement met gemeenschappelijke voorzieningen? Waar staat je vakantiehuis. In welke regio of plaats? Dichtbij zee of juist bij dat leuke dorpje? In de heuvels met uitzicht of wat meer beschut zodat je ook in de winter lekker in de zon zit. Natuurlijk is ook je budget belangrijk. Wat wil je maximaal uitgeven voor je huis. Zodra je type, locatie en budget goed hebt vastgesteld kun je over naar de volgende fase.

 

Selectie

Na de fase van oriëntatie is het tijd voor de daadwerkelijke selectie. Je weet wat je wilt en nu is het belangrijk om te zien welke huizen die aan je criteria voldoen op de markt zijn. Je bouwt kennis op over de prijzen, de beschikbaarheid en de omloopsnelheid van de beschikbare huizen in je interessegebied. Je vindt wellicht een aantal huizen die aan je criteria voldoen en dan kun je direct de onderhandelingen in. Het kan ook zijn dat de markt dun is en het moment ongunstig. Dan kun je beter wachten tot er zich een geschikt object aandient. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je selectie niet overeenkomt met je budget en dan je met de nu opgedane kennis moet heroverwegen en je type, locatie of budget moet bijstellen.

 

Costas Luxury Villas helpt

Costas helpt je na je beslissing bij de oriëntatie en selectie. Wij zetten samen de zaken op een rij. We helpen je knopen door te hakken. Niet alleen door op het juiste moment de juiste informatie te verschaffen, maar eventueel ook door vragen te stellen en een spiegel voor te houden. Vervolgens natuurlijk door de juiste huizen te laten zien en zo tot de beste keuze te komen. Zo weet je zeker dat je de ervaring en marktkennis van Costas benut en kom je tot een betere keuze.