Cala-Figuera-Mallorca

Cala-Figuera-Mallorca

De hypotheek op je vakantiehuis

Leestijd | 2 min.


Natuurlijk is het in Spanje ook heel goed mogelijk om de aanschaf van een huis deels te financiering met een hypotheek.


Banken op de Spaanse markt


Er zijn vele banken actief op de Spaanse hypotheekmarkt. Zowel Spaanse als buitenlandse banken. Grote Spaanse banken zijn Banco Santander, BBVA, Caixa Bank, Banco de Sabadell en Bankia. Vooral Engelse en Duitse banken zijn erg actief op de Spaanse hypotheekmarkt. In het bijzonder Deutsche Bank en Barclays.

 

De Spaanse banken zijn net als de Nederlandse banken competitief ingesteld. Er zijn veel mogelijkheden om een mooie hypotheek af te sluiten. Hypotheken van 50-70% van de aanschafwaarde behoren tot de mogelijkheden.

 

De Spaanse bankiers zijn echter meer dan Nederlandse gehecht aan een persoonlijke relatie. De mentaliteit van een Spaanse bankier is natuurlijk niet direct gelijk aan wat wij hier in Nederland gewend zijn. Met de juiste aanpak, documentatie, mentaliteit en het juiste netwerk lopen de meeste hypotheekaanvragen over het algemeen goed door. De gemiddelde looptijd voor een hypotheekaanvraag van moment van indienen tot passeren van de hypotheekakte is ca 1,5 tot 2 maanden en is daarmee wel iets langer dan in Nederland.

 

Netwerk van banken en intermediairs


Costas Luxury Villas heeft een goed en betrouwbaar netwerk en helpt je graag aan de juiste hypotheek bij de juiste bank. Wij hebben partnerships met banken direct maar natuurlijk ook met lokale intermediairs. Zo kunnen we de verschillende opties naast elkaar leggen en de beste hypotheek regelen. We adviseren je zodat je de juiste afweging en keuze kunt maken en we nemen vervolgens de administratieve rompslomp en het papierwerk over bij de invulling van de aanvraag. Doordat we weten welke stukken op welk moment moeten worden aangeleverd kunnen we zaken goed voorbereiden en de aanvraag over het algemeen soepel tot een geaccepteerde offerte begeleiden.

 

Costas Luxury Villas helpt je graag de hypotheek te regelen als onderdeel van onze service als aankoop makelaar. Natuurlijk kunnen we ook vooraf vrijblijvend een inschatting maken en kijken of je plannen haalbaar zijn.