Sa-Calobra-Mallorca

Sa-Calobra-Mallorca

Bouwkundige Inspectie

Leestijd | 1 min.

Belangrijke factoren bij het kopen van een huis zijn de staat van onderhoud en de bouwkundige en technische staat.

 

Bouwkundige Staat

Costas Luxury Villas kijkt bij de bezichtigingen al goed naar het huis. We letten onder andere op vocht in de muren en eventuele scheuren in de muren of in het zwembad. We kijken goed naar de daken en de staat van onderhoud daarvan. Daarnaast is het erg belangrijk om de elektrische installatie goed te controleren. Ook waterleidingen, sanitair en het onderhoud van timmerwerk is belangrijk. Zijn in het verleden uitgevoerde aanpassingen en verbouwingen deugdelijk uitgevoerd en is de eventueel aanwezige isolatie in orde.

 

Rapport

Costas Luxury Villa’s werkt samen met lokale partners om bij twijfel zekerheid te verschaffen over de bouwkundige staat en het onderhoud. Een uitgebreid rapport, opgesteld door een bouwkundig en technisch deskundige geeft de benodigde zekerheid en vertrouwen bij de vervolgstappen van het koopproces. Gebrekkige staat van onderhoud en bouwkundige mankementen hoeven in zichzelf de koop niet definitief in de weg te staan. Het herstel van achterstallig onderhoud of constructiefouten kan kostbaar zijn. Daarom is van belang alles goed te controleren zodat eventuele vastgestelde gebreken mee te nemen in de aankoopprijs.

 

Wij zorgen - samen met onze lokale partners - voor snel en goed geprijsd inzicht in de technische en bouwkundige staat van het huis waarin interesse is.